Kosten water water warmtepomp

De energie-jaarrekening is voor de meeste woningbezitters een goed moment van bezinning. Je betaalt iedere maand een behoorlijk voorschot maar met een beetje pech mag je aan het eind van het liedje toch ook nog bijbetalen. Dit is een heel ongewenste situatie. Je wil immers kunnen besparen op je stookkosten zonder in te leveren aan wooncomfort. Dit is de reden waarom veel woningbezitters gaan kijken naar een andere manier om hun cv aan te sturen dan de huidige cv combi ketel. In dat geval wordt er nogal eens gekozen voor een warmtepomp. Met een warmtepomp wordt gebruik gemaakt van natuurlijke elementen als grondstof voor warmte.

Hoeveel kost een water water warmtepomp

Warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt systemen die slechts één kamer kunnen verwarmen en daarvoor gebruik maken van de buitenlucht. Daarnaast heb je ook een systeem wat gebruik maakt van grondwater om de cv installatie aan te sturen. Een systeem wat gebruik maakt van grondwater is er in twee varianten; je hebt het gesloten warmtepompsysteem waarin antivries met water zit wat de warmte afneemt uit de aarde en die vervolgens naar de warmtepomp transporteert. Daarnaast heb je het systeem wat het grondwater zelf oppompt en dit na het filteren opwaardeert tot een temperatuur die hoog genoeg is om je huis mee te verwarmen.

Een dergelijk systeem wat gebruik maakt van twee open buizen noem je een water water warmtepomp. Dit systeem willen we nader voor je omschrijven met prijzen erbij zodat je kan beoordelen of dit een geschikt systeem voor in jouw huis is.
Een water water warmtepomp vereist een grondboring naar het grondwater toe. Die grondboring kan worden gedaan over een diepte tussen 25 en 110 meter. Het is er in dat geval van afhankelijk waar het warmste grondwater zit. Je wil immers zo min mogelijk energie verspillen aan het opwaarderen van het grondwater naar de juiste temperatuur. Daarnaast moet er voor een dergelijk systeem een vergunning bij de overheid worden aangevraagd. Er moet immers een grondboring worden gedaan.

Voor het gebruik van het grondwater dien je belasting te betalen. Aangezien je het grondwater ook weer terugpompt in de grond krijg je echter te maken met verrekeningen waardoor dit per saldo wel meevalt.

Een water water warmtepomp is bovendien een systeem wat eens per jaar moet worden schoongemaakt. Met het grondwater samen pomp je immers ook wat vuil omhoog wat in een filter terecht komt. Dit filter dient ieder jaar te worden gereinigd om een goed functioneren van je water water warmtepomp te garanderen. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt zal zijn voor de aanleg en de aanschaf van een dergelijke water water warmtepomp. We hebben dit voor je opgezocht en kwamen tot de volgende conclusies:

Welk type warmtepomp wordt er aangeschaft Wat is de prijs voor de warmtepomp inclusief aanleggen, grondboring, arbeidsloon en BTW
Water water warmtepomp Gemiddeld 20.250 euro

 

  • Als de prijs belangrijker is dan het rendement. Heb je een bepaald budget om een warmtepomp aan te schaffen maar ligt dit lager dan het bedrag wat we zojuist noemden, dan is het wellicht verstandiger om een gesloten buizensysteem brine warmtepomp aan te schaffen. Omdat het aangevoerde water lager van temperatuur is, is het rendement ook lager. De aanschafprijs is echter ook lager.
  • Als het rendement belangrijker is dan de prijs. Heb jij budget om een water water warmtepomp aan te schaffen en vind je een hoog rendement leidend bij het maken van je keuze; in dat geval doe je er goed aan om een water water systeem te kopen. Je zal minder energiekosten kwijt zijn om de warmte van het water op te waarderen omdat het water van zichzelf al warmer is.

Hoe is het prijskaartje van een water water warmtepomp samengesteld

Het prijskaartje van een water water warmtepomp wordt bepaald door een aantal keuzes die je maakt wanneer je een dergelijk systeem gaat aanschaffen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Waar komt de leverancier vandaan. Voor een water water warmtepomp moet een grondboring worden gedaan. De leverancier zal dan ook behoorlijk wat apparatuur met zich mee moeten nemen om de warmtepomp te installeren. Maak je gebruik van een leverancier uit je eigen omgeving, dan is de afstand die moet worden afgelegd met de apparatuur aanmerkelijk lager dan bij een leverancier die van de andere kant van het land moet komen. Deze reiskosten en voorrijkosten worden op de factuur in rekening gebracht.
  • Keuze 2: Welk rendement wil je. Een water water warmtepomp brengt naar verhouding de meeste aanschafkosten met zich mee. Het is echter ook het systeem wat het hoogste rendement heeft.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op de aanschaf van een water water warmtepomp is door het opvragen van offertes. Dit doe je vrijblijvend met één klik op onderstaande button. Je krijgt in één keer meerdere offertes in je mailbox waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Vergelijk warmtepompspecialisten