Kosten lucht water warmtepomp

De energierekening is voor de meeste huishoudens een regelrechte aderlating. Iedere maand betaal je een behoorlijk hoog voorschot. Vervolgens dien je dan toch aan het eind van het jaar weer bij te betalen. De hoofdreden van deze hoge energierekening zit in je aardgas gebruik. Voor het verwarmen van de cv en je tapwater heb je immers gas nodig om je cv ketel te gebruiken. Dat aardgas is een redelijk kostbare grondstof. Veel mensen kiezen dan ook voor een zuiniger systeem om hun huis te verwarmen. Met gebruik van natuurlijke elementen kan je dit doen. Een warmtepomp is een systeem wat gebruik maakt van lucht of water om je cv ketel te laten werken.

Hoeveel kost een lucht water warmtepomp

Een lucht water warmtepomp systeem zorgt voor de verwarming van je huis en je tapwater door lucht die van buitenaf wordt aangezogen. Dit systeem is natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur. Hoe kouder het buiten is, hoe harder de lucht water warmtepomp zal moeten werken om rendement te halen. Dat neemt echter niet

weg dat het een systeem is wat jouw huis voor een redelijk betaalbare prijs zal voorzien van warmte. Een lucht water warmtepomp is een kast die op de grond naast je huis – waarschijnlijk op een verhoging om de ergste kou te weren – wordt geplaatst. Dit systeem zuigt buitenlucht naar binnen waarna de buitenlucht een systeem met vloeistof in buizen verwarmt. Deze verwarmde vloeistof wordt in de lucht water warmtepomp opgewarmd tot de gewenste temperatuur waarna de cv ketel aan het werk kan.

Je zou denken dat je dan in de wintermaanden weinig aan een dergelijk systeem hebt. Feit is dat winters slechts zelden echt streng zijn. Lange periodes met koude kennen we eigenlijk ook niet. Daarom zal deze warmtepomp niet veel extra werk hoeven te doen in de wintermaanden om je huis te verwarmen. Wanneer jij zoekt naar een betaalbare warmtepomp die zowel de vertrekken in je huis als je tapwater verwarmt is een lucht water warmtepomp dan ook een goede keuze. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel een dergelijke lucht water warmtepomp zal gaan kosten. We hebben voor jou wat research gedaan en kwamen tot de volgende conclusies:

Welk type warmtepomp Hoeveel kost dit type warmtepomp
Lucht-water warmtepomp Tussen 4.000 en 7.000 euro

 

  • Als je jouw huidige radiatoren wil vervangen. Voor een lucht water warmtepomp zal je andere radiatoren moeten aanschaffen die geschikt zijn voor lagere temperaturen. De aanschaf van deze radiatoren zit nog niet bij de bovenstaande prijs inbegrepen. Je krijgt dat deel dus nog als meerkosten op de factuur.
  • Als je jouw huidige radiatoren niet wil vervangen. Wil jij je huidige radiatoren liever niet vervangen. Dan doe je er verstandig aan om een ander type lucht warmtepomp zoals bijvoorbeeld een lucht lucht warmtepomp aan te schaffen.

Hoe is het prijskaartje van een lucht water warmtepomp samengesteld

Het prijskaartje van een lucht water warmtepomp is samengesteld aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een dergelijke warmtepomp gaat aanschaffen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Om wat voor pand gaat het. Een Lucht water warmtepomp systeem is meer geschikt voor een groot pand zoals bijvoorbeeld een bedrijf. Hier hoeft de temperatuur niet per definitie de hele dag redelijk hoog te liggen. Heb je een huis waar intensief in wordt gewoond en waarbij een warme radiator heel belangrijk is, dan doe je er wellicht verstandig aan om een ander radiator systeem aan te schaffen. Heb je echter een huis waarin je niet lang in dezelfde ruimte aanwezig bent waardoor je met lage temperatuur-radiatoren aan kan, dan is een lucht water warmtepomp een goed systeem.
  • Keuze 2: Hoe hoog moet je rendement zijn. Een lucht water warmtepomp zal in de wintermaanden nogal wat energie nodig hebben om te kunnen werken. Het rendement is dan ook iets lager dan bij andere systemen. Stel jij minder hoge eisen aan het rendement dan is een lucht water warmtepomp een prima investering.
  • Keuze 3: Hoe snel wil je een warmtepomp terugverdienen. Een lucht water warmtepomp is verhoudingsgewijs geen heel kostbare aanschaf. Je zal dit systeem dan ook in een paar jaar kunnen terugverdienen.

Praktische bespaartips

  • Koop een warmtepomp bij een leverancier uit je eigen omgeving. Een warmtepomp laten installeren is een behoorlijke klus. De leverancier zal flink wat materialen moeten meenemen voor deze klus. Het is dan ook zaak dat je de warmtepomp koopt bij een leverancier uit je eigen omgeving. Dan weet je zeker dat je zo min mogelijk reiskosten zal hoeven te betalen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op de aanschaf van een warmtepomp is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op bij leveranciers uit jouw eigen omgeving. Je totale voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 40 procent.

Vergelijk warmtepompspecialisten