Kosten lucht lucht warmtepomp

Je woning verwarmen in de wintermaanden is een kostbare aangelegenheid. Als woningbezitter kan je aardig leeglopen op je gasrekening als je een beetje een strenge winter treft. De winterperiode is dan ook voor veel mensen de periode bij uitstek om na te gaan denken over een andere -energiebesparende – methode om hun huis te verwarmen. Een methode bij uitstek om minder energie te gebruiken bij het verwarmen van je huis is de warmtepomp. Een warmtepomp haalt zijn brandstof uit natuurlijke elementen en wekt die op tot warmte voor in je huis. De meest betaalbare variant is de lucht lucht warmtepomp.

Hoeveel kost een lucht lucht warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp werkt eigenlijk vergelijkbaar met een airco. Het systeem werkt echter precies omgekeerd. De lucht wordt aangezogen van buitenaf en wordt binnen de warmtepomp opgewerkt tot hogere temperatuur. De lucht die op een aangename woontemperatuur is gekomen wordt je huis in geblazen. Hierdoor verwarm jij je woning met behulp van een beetje elektriciteit die nodig is om je warmtepomp te laten werken, en lucht. Een lucht lucht warmtepomp is een systeem wat er in meerdere varianten is. Je hebt het systeem wat geschikt is om één of een paar ruimtes in je huis mee van warme lucht te voorzien. Daarnaast heb je echter ook een systeem wat vooral wordt gebruikt om een zwembad te verwarmen. Je spreekt dan van een zwembad warmtepomp.
Een lucht lucht warmtepomp is het meest betaalbare systeem , maar het rendement is dan ook een stuk lager dan het rendement van een warmtepomp die zijn energie onttrekt aan het grondwater. Een lucht lucht warmtepomp werkt prima als verwarming en als airco, dus je hebt er zowel in de zomer- als in de wintermaanden profijt van.

Een lucht lucht warmtepomp laten aanleggen is niet heel ingewikkeld. Je hebt ook niet enorm veel ruimte nodig in je huis om de warmtepomp te kunnen installeren. De kast zal doorgaans buiten je huis hangen en in een enkel geval binnenin je huis waarbij er een buis naar buiten steekt om de lucht aan te zuigen. Je zal dus in dat laatste geval iets van woonruimte moeten inleveren maar echt heel veel is het niet.
Een lucht lucht warmtepomp is te koop in meerdere prijsvarianten. De goedkoopste zal een zwakkere motor hebben waardoor deze het laagste rendement heeft. Een duurdere zal een sterkere motor hebben en daardoor ook een wat hoger rendement hebben. Hoeveel je wil besteden aan je warmtepomp bepaalt dus ook voor een groot deel het rendement wat jij hebt van de aanschaf van jouw lucht lucht warmtepomp. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt zal zijn wanneer je een lucht lucht warmtepomp gaat aanschaffen. We hebben research voor je gedaan en kwamen tot de volgende bevindingen;

Welk type warmtepomp wordt er aangeschaft Hoeveel ben je ongeveer kwijt voor dit type warmtepomp
Een lucht lucht warmtepomp Tussen 4050 en 8050 euro

 

  • Als je de warmtepomp alleen wil gebruiken voor de verwarming van één ruimte. Wil je de warmtepomp vooral gebruiken voor de verwarming van bijvoorbeeld je woonkamer waarna de warmte omhoog trekt door de rest van je huis, dan kan je volstaan met een lucht lucht warmtepomp. Tapwater verwarmen met een lucht lucht warmtepomp zal je niet gaan lukken.
  • Als je de warmtepomp wil gebruiken voor de verwarming van je huis maar daarnaast ook voor warm tapwater. In dat geval is het verstandig om te kijken naar een ander type warmtepomp zoals bijvoorbeeld de hybride warmtepomp. Dit systeem warmt zowel lucht als water op en is ook heel aantrekkelijk geprijsd.

Hoe is het prijskaartje van een lucht lucht warmtepomp samengesteld

Het prijskaartje van een lucht lucht warmtepomp wordt vooral bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een dergelijke warmtepomp aanschaft.

  • Keuze 1: Is het een aanvulling op je bestaande cv installatie. Wil jij de lucht lucht warmtepomp vooral gebruiken als een aanvulling op je bestaande cv installatie om bepaalde ruimtes te verwarmen of in de zomer snel te kunnen koelen; in dat geval hoeft de lucht lucht warmtepomp geen heel hoog vermogen te hebben. Je kan dan kijken naar de betaalbaardere apparaten.
  • Keuze 2: Is jouw huis in een koud gebied gebouwd. Is het rondom jouw huis vaak en snel koud, dan doe je er goed aan om een warmtepomp met een wat hoger vermogen aan te schaffen. Je lucht lucht warmtepomp zal dan harder moeten werken om je huis goed aangenaam te kunnen verwarmen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes aan.

Offertes aanvragen

De snelste manier van besparen op je lucht lucht warmtepomp is door offertes aan te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend in één keer meerdere offertes op. Hierdoor kan jij bekijken waar je het betaalbaarste een warmtepomp kan aanschaffen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Vergelijk warmtepompspecialisten