Kosten hybride warmtepomp

Je huis verwarmen is iedere winter weer een flinke kostenpost. Veel woningeigenaren zijn dan ook naarstig op zoek naar een goede manier om hun huis op een goedkope manier te verwarmen. Hierbij kan je natuurlijk kijken naar een betaalbare cv ketel die een redelijk rendement heeft. Het is echter verstandig om ook eens te kijken naar nieuwe verwarmingssystemen die gebruik maken van natuurlijke elementen als brandstof. Eén van die systemen die je kan gebruiken om je huis op een milieuvriendelijke methode te verwarmen is de warmtepomp. Die kan je zo duur kopen als je zelf wil. Wil je een systeem wat multifunctioneel inzetbaar is maar toch betaalbaar; kies dan voor een hybride warmtepomp.

Hoeveel kost een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp houdt het gemiddelde tussen een cv installatie en een warmtepomp. Een hybride installatie werkt namelijk niet alleen op de minerale brandstof. Er wordt ook gebruik gemaakt van aardgas wanneer dat nodig is. Een hybride warmtepomp is dan ook de ideale oplossing voor huizenbezitters die hun huis milieuvriendelijk willen verwarmen maar toch ook niet willen inleveren aan wooncomfort.

Een hybride warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht. Op zich is de buitenlucht prima als grondstof voor warmte te gebruiken. Dit gaat goed zolang de buitentemperatuur aangenaam is. Op het moment dat het buiten begint te vriezen zal de warmtepomp enorm hard moeten gaan werken om je huis verwarmd te krijgen en te houden en om voor warm water te zorgen.
Een hybride warmtepomp zit dan ook verbonden met een cv installatie op gas. Deze installatie zal bijspringen op het moment dat de warmtepomp te hard moet gaan werken. Op deze manier gebruik je weliswaar wel (wat) aardgas maar je bent toch nog steeds goedkoper uit dan wanneer je alleen een cv-installatie zou gebruiken.

Zo’n hybride warmtepomp is dan ook de perfecte installatie voor diegenen die zowel warm water als een warm huis willen hebben. We hebben voor je opgezocht wat de prijzen zijn voor een hybride warmtepomp en we kwamen tot de volgende bevindingen;

Welk type warmtepomp Gemiddelde prijs
Hybride warmtepomp Tussen 5500 en 7500 euro

 

  • Als je een volledige renovatie aan je woning laat doen. Laat je jouw woning één dezer dagen volledig renoveren en kan je daarbij ook de radiatoren in één keer vervangen; in dat geval zou je een volledige warmtepomp kunnen kopen. Het rendement van je warmtepomp zal hoger zijn.
  • Als je jouw bestaande radiatoren en cv installatie wilt behouden. In dat geval is de hybride warmtepomp de beste manier om te besparen op je energierekening en milieuvriendelijk je huis en je tapwater te verwarmen. Een hybride warmtepomp vereist verder geen aanpassingen aan je verwarmingsinstallatie. Omdat je echter wel aardgas verbruikt zal het rendement aanzienlijk lager zijn.

Hoe is het prijskaartje van een hybride warmtepomp opgebouwd

Het prijskaartje van een hybride warmtepomp wordt grotendeels bepaald door keuzes die jij maakt wanneer je een hybride warmtepomp gaat aanschaffen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe gemakkelijk is de warmtepomp aan te sluiten. Je hebt systemen waarvoor je gelijk je hele huis moet gaan verbouwen. Je leidingen moeten worden vervangen en er moeten compleet nieuwe radiatoren in je huis. Is dit allemaal nodig, dan zal je er veel langer over doen om je warmtepomp installatie terug te verdienen. Je rendement is dan aanmerkelijk lager.
  • Keuze 2: Laat je gelijk een zonnepanelen installatie aanleggen. Een hybride warmtepomp werkt voor een deel op gas, voor een deel op lucht en voor een deel op elektriciteit. Je zou ervoor kunnen kiezen om tegelijk met je warmtepomp zonnepanelen te laten aanleggen. In dat geval ben je voor een redelijk groot deel zelfvoorzienend in je huis. Je maakt optimaal gebruik van de natuurlijke elementen bij de verwarming van je huis. Je rendement zal op deze manier nog groter zijn.
  • Keuze 3: Zijn er subsidie regelingen waar je gebruik van kunt maken. Een slimme huizeneigenaar kijkt voordat hij een warmtepomp aanschaft eerst naar de subsidiemogelijkheden. Die zijn er namelijk meer dan genoeg. De overheid geeft subsidie op energiebesparende maatregelen die jij treft aan je huis. Een warmtepomp, maar ook zonnepanelen, is iets waar ruime subsidies op worden gegeven waardoor de aanschafprijs meevalt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een warmtepomp is een behoorlijke investering. Veel kosten die bij de aanschaf van een warmtepomp komen kijken vallen onder het arbeidsloon van de aansluiting. Hier valt winst op te behalen. Het handigste is het dan ook om offertes op te vragen. Dat is niet lastig. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Vergelijk warmtepompspecialisten